- "Ladeangst" er lett å behandle

Elbilistene trenger overhodet ikke bekymre seg for ladekø. Som andre nettbrukere må de bare venne seg til selv å betale for oppgradering av nettet. Det sier Småkraftforeningas styreleder Lars Emil Berge etter at Elibilforeningens Christina Bu er ute og bekymrer seg for «ladeangst» blant elbileierne.

[Les meir] Publisert 14/08-2018 kl 12:48

Småkraftsatsing i nord

MIP Miljøkraft bygger to småkraftverk på Melfjellet i Nordland. Utbyggingen er kostnadsberegnet til 200 millioner kroner, skriver Rana Blad.

[Les meir] Publisert 15/08-2018 kl 12:12

- Ressursfellen finnes ikke i småkraften

Nationen bekymret seg i sommer på lederplass over det de kaller "ressursfellen" i småkraftbransjen I dette tilsvaret fra Småkraft AS forklarer Erik Sterud hvorfor det knapt finnes noe slikt småkraften.

[Les meir] Publisert 13/08-2018 kl 08:57

Digital sporing av strøm

Fornybarselskapet Becour har fått fire millioner kroner fra Oslofjordfondet for å utvikle et verktøy for digital sporing av strøm. Dette skal koble strømbrukere og strømprodusenter som for eksempel småkraftverk tettere sammen og sette forbrukerne i stand til å gjøre aktive fornybarvalg.

[Les meir] Publisert 27/06-2018 kl 12:14

Frithjof valgte Clemens

Det ble til slutt Clemens Kaft som fikk bygge ut Terråk småkraftverk i Bindal i Nordland. Grunneier Frithjof Plahte er godt fornøyd med resultatet av anbudsrunden for det attraktive småkraftprosjektet.

[Les meir] Publisert 26/06-2018 kl 16:52

September - oktober:

Lokale FSE-kurs med "nogo attåt"

Dei som vil vere med på FSE-kurs i haust utan for lang reiseveg, bør melde seg snarast til Småkraftforeninga. Desse uforpliktande påmeldingane vil danne grunnlaget for endeleg plan for elsikkerheitskursa i haust. Vi har alt mange deltakarnamn på lista, men ynskjer fleire for god kursplanlegging. Og somme plassar vil deltakarane få litt attåt kurset.

[Les meir] Publisert 26/06-2018 kl 11:37

KOMMENTAR

Riktig skjønnserstatning bør bli stående

Gunneierne i Jølstravassdraget vant frem og fikk 7,5 millioner årlig i fallretts-erstatning. Sunnfjord Energi anket, men dette skjønnet bør lagmannsretten la bli stående, skriver Småkraftforeningas medlemsadvokat i denne kommentaren.

[Les meir] Publisert 22/06-2018 kl 08:33

Eldre nyheter:

Riktig skjønnserstatning bør bli stående
Han sikrer storutbygging i Hardanger
Ny trafo åpner for mye småkraft
Hell i uhell for Nydal kraft
Fransk storsatsing på hydrogen
Satser stort på drift
Norsk aktør inn i småkraftmarkedet
- NVE-forslag struper ny kraft
Konsesjonsmyndigheten bør ligge hos NVE
Følg oss på Facebook!