Statsbudsjettet 2018:

En million til Hydrogenforum

Småkraftforeninga fikk gjennomslag for ønsket om støtte til arbeidet med hydrogen som energibærer på Statsbudsjettet for 2018. Det fremgår av budsjettforliket mellom Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre som nå er klart.

[Les meir] Publisert 23/11-2017 kl 12:57

Hydrogen - mer enn transport

Småkraftforeningas Knut Olav Tveit stilte også på vegne av Hydrogenforum i stortingshøringene for Statsbudsjettet 2018. - Det er viktig at politikerne ser at hydrogen ikke bare handler om nullutslipstransport, men om å videreutvikle hele det fornybare kraftsystemet,sier han.

[Les meir] Publisert 01/11-2017 kl 13:25

Kommunal bingo?

- Fra nyttår kan vi risikere litt bingo i konsesjonsbehandlingen av mikro- og minikraftverk, sier organisasjonsrådgiver Terje Engvik i Småkraftforeninga. Da overtar nemlig kommunene det fulle ansvaret for behandlingen.

[Les meir] Publisert 09/11-2017 kl 08:15

- H2 kan få fart på det grønne skiftet

Småkraftforeninga var i dag på høring i Transport og kommunikasjonskomiteen i forbindelse med Statsbudsjettet 2018. Styremedlem Lars Petter Øye (bildet) og daglig leder Knut Olav Tveit fokuserte på hvordan hydrogenproduksjon ved småkraftverk kan få fart på det grønne skiftet i transportsektoren. Les hele høringsinspillet her!

[Les meir] Publisert 31/10-2017 kl 14:13

Travel høringsuke på Stortinget

Småkraftforeninga deltar på en rekke komitehøringer på Stortinget i forbindelse med behandlingen av Statsbudsjettet 2018. Foreningas hovedsak er eiendomsskatten for småkraftverk.

[Les meir] Publisert 27/10-2017 kl 09:08

Statsbudsjettet:

Allianse vil ruste opp norsk vannkraft

Småkraftforeninga støtter "storkraftens" kamp mot hardere beskatning og deltar derfor i et felles utspill fra ti ulike organisasjoner opp mot statsbudsjettet.

[Les meir] Publisert 25/10-2017 kl 10:07

NVE:

Alt om småkraft her

NVE sine nettsider inneholder et vell av informasjon om småkraft: Her finner man konsesjonssøknader, innvilgede konsesjoner og alle ferdig utbygde verk i tillegg til mye annen nyttig informasjon.

[Les meir] Publisert 23/10-2017 kl 14:23

Eldre nyheter:

Alt om småkraft her
Ber om skattegjennomgang
Tas kraften i bruk?
Siv skatter småkraften
De legger rammene for småkraften
- Prispremie for vannkraft
- Gjer dette før det blir akutt
Se film av borehull fra innsiden her!
Her kan du spare penger
Innestengt kraft kan fjerne eksos

Småkraftnytt fra nettaviser:

Sammen for opprusting av vannkraft (Norwea - Forside)
- Skatteskjerpelsene rammer investeringer som er nødvendige for å opprettholde og videreutvikle norsk vannkraft (enerWE - Nyhets Arkiv)
Småkraftforeninga og storhertuger motarbeides av staten (Næringspolitikk.no - Energi og miljø)
Lønnsom småkraft-hydrogen (Avisen Agder (Flekkefjords Tidende))
Hydrogenproduksjon ved norske småkraftverk kan være lønnsomt (Kraftnytt.no - Nyheter (abo))
Småkraftprisen til Einar Steensnæs (Ny Teknikk - Kurs & konferanser)
Skal drive 50 småkraftverk (Energiteknikk)
Norges salg og «gaveutdeling» til utlandet (Oppland Arbeiderblad - Debatt)
Høyt skattet vannskatt (Dagsavisen - Innenriks)