Frp og Høyre krever handling

I følge vg.no krever nå Frp og Høyre strakstiltak fra regjeringen for å dempe kraftprisene.

[LINK]

Lagt ut 23/02-2010

Begge partier kritiserer også miljøvernbevegelsen for å motarbeide kraftutbygginger. I Oslo lå spotprisen en stund i går på over det dobbelte av Italia, det tradisjonelt dyreste strømlandet i Europa. Analytikere spår at strømprisen kan komme til å holde seg høy framover. Småkraftforeninga har i flere år etterlyst en langsiktig nettpolitikk som ikke bare kommer i fokus hvert tørrår. En modell a la nasjonal transportplan på veisiden bør etableres også for kraftnettet. Dette er like kritisk infrastruktur som veiene og bør derfor forankres i Stortinget slik at utbyggingsplanene blir mer robust mot skifter i regjering og Storting. Se link for mer info.