Ny redaktør

Småkraftforeninga har tilsatt Esben Svendsen som ny redaktør for Småkraftnytt og småkraftforeninga.no. Svendsen håper å gi enda bedre og mer relevant informasjon til både medlemmer og andre interesserte.

Lagt ut 02/05-2012

- Jeg gleder meg til å ta fatt. Jobben min blir å gi god og anvendelig informasjon til våre medlemmer, samtidig som vi følger politiske prosesser og debatten om klima og fornybar energi, sier Svendsen. Den nye redaktøren har lang erfaring fra journalistikken. Han var ansatt i NRK Nyheter i en årrekke, og de siste årene har han livnært seg som frilanser, blant annet med flere kunder i kraftnæringen. - Erfaringen har vist meg at debatten om fornybar energi er viktig i Norge, og da må vi ikke glemme å løfte frem de mange småkraftverkene. Det blir stadig flere av dem i Norge, og interessen for næringen øker, sier Svendsen. Medlemmene først Småkraftforeningas viktigste kanal ut til medlemmene er Småkraftnytt, som kommer ut fire ganger i året. Svendsen er opptatt av at bladet skal gi viktig informasjon, og kanskje også litt inspirasjon. - For meg er det sentralt at Småkraftnytt er matnyttig, både for nye medlemmer og for de som har holdt på lenge. Vi vil fortsette å vise ny teknologi, løfte frem gode løsninger og holde medlemmene oppdatert om hva som rører seg, sier han. - Samtidig må vi ikke glemme at det pågår store debatter om fornybar energi. Jeg ønsker derfor også å gjenspeile debatten ved å følge norsk politikk, klimadebatten og norsk og utenlandsk kraftbransje. Det tror jeg våre medlemmer kan ha både glede og nytte av, sier Svendsen.