Strøm som klimaløsning

I et blogginnlegg på "Ungt energiforum" forsvarer Kari Elisabeth Kaski fra Zero ordningen med elsertifikater, og forklarer motstanderne hvorfor sertifikater er en god idé.

Av Esben Svendsen
Lagt ut 14/09-2012

Blogginnlegget tar utgangspunkt i debatten de siste ukene, der flere organisasjoner og personer har stilt spørsmål ved verdien av elsertifikater. Kaski, som er politisk rådgiver i Zero, sier blant annet: "Jeg tror ikke motstanderne av fornybar energi vil lykkes i å stanse utbyggingen av fornybar energi i Norge. Men jeg tror de kan bidra til å tåkelegge en viktig debatt om hvordan vi skal kutte klimagassutslipp. Det er i alle fall tåkelegging når en nærmest får dagens fossile kraftproduksjon til å høres bedre ut enn vindmøller. Samtidig må vi innse at kampen ikke er over, det er nå den starter. Nå må vi få på plass de virkemidlene som vil sørge for at den fossile energien fases ut." Du kan lese hele kronikken HER.