Ny daglig leder

Ny daglig leder i foreninga, Knut Olav Tveit
Småkraftforeninga har ansatt Knut Olav Tveit som ny daglig leder. Tveit erstatter Henrik Glette, og begynner i jobben 1. mars 2013.

Av Esben Svendsen
Lagt ut 10/12-2012

-Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben, sier Tveit. -Læringskurven blir nok bratt, men det er en utrolig spennende næring, med store muligheter, så dette blir gøy. Knut Olav Tveit kommer til Småkraftforeninga fra ukeavisen Mandag Morgen, der han i dag er journalist. Tveit har en allsidig bakgrunn, med utdanning som siviløkonom fra NHH og journalistutdanning ved Høgskolesenteret i Rogaland. Han har arbeidet som journalist i NRK og VG, og har vært informasjonsdirektør i Akershus Energi og kommunikasjonsdirektør i NHO-foreningen Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening. -Jeg er ikke helt fremmed for kraftnæringen, jeg har jo blant annet vært i Akershus Energi i en årrekke. Men småkraftnæringen har sine helt egne utfordringer som jeg nå skal sette meg inn i, sier Tveit. Når Tveit tar fatt som daglig leder i Småkraftforeninga 1. mars, så blir han fort kastet ut i jobben. En av de første oppgavene hans blir verdens største småkraftmesse 19-21. mars. -Småkraftdagane 2013 i Bergen blir veldig viktig for meg, da får jeg treffe både leverandører, politikere og våre egne medlemmer. Jeg satser på at det blir en brakstart på min karriere i foreninga. - Hvorfor synes du Småkraftforeninga virker som et spennende sted å jobbe? -For meg handler dette om å sikre en bærekraftig utvikling både i Norge og i verden, og jeg mener at norsk fornybar energi er midt i blinken. Hvis jeg kan være med på å sikre en fornybar verdiskaping i distriktene samtidig som vi bekjemper klimakrisen, så gjør jeg noe jeg kan være stolt av.