Ny advokatavtale

Advokat Øyvind Kraft
Foreninga har inngått en fordelaktig medlemsavtale med advokatfirmaet Wahl-Larsen. Advokat Øyvind Kraft sier at han kan hjelpe medlemmer med en rekke spørsmål knyttet til kraftproduksjon, som fallrettigheter og konsesjoner.

Lagt ut 06/03-2013

- Vi kan blant annet hjelpe med å vurdere jussen rundt konsesjonssøknader, det å lage samarbeidsavtaler og innkjøpsavtaler. Det kan også oppstå situasjoner der man må ekspropriere, og da kan vi også hjelpe, forteller Øyvind Kraft. Avtalen mellom foreninga og advokatfirma Wahl-Larsen gir medlemmene våre en fordelaktig pris, og en gratis telefonkonsultasjon, med det som er en av landets mest erfarne vannkraftjurister. - Jeg tror jo det er en stor fordel at vi har forståelse for hvordan kraftbransjen faktisk jobber, og hvordan produksjonen faktisk foregår. Jeg kan kraft, og da blir det lettere å bruke jussen. Jeg har holdt på med kraftsiden jeg begynte i NVE i 1980, og de siste 20 årene er 70 % av det jeg gjør relatert til vannkraft, sier Kraft, som er godt fornøyd med arbeidsfeltet sitt. - Avtaler, fallrettigheter, reguleringer og de tingene, det er det som er gøy for meg, det som er ute i felten. Det er mye i historie i dette også. Det kan være uklare eiendomsforhold rundt fallrettene, og da må man gå tilbake, av og til flere hundre år, for å finne ut hvor grensene faktisk ligger. Det liker jeg å gjøre.