logo
Fornybar verdiskaping

Søk blant 200 leverandørar i

Bransjekatalogen


Finn f.eks:Småkraftforeninga
Nedre Vollgate 9
0158 OSLO
e-post:
post@smakraftforeninga.no
Telefon 99 08 08 78


Følg oss på

Forstår at småkrafteiere er skuffet


– Vi fikk dessverre ikke rom til endringer i grunnrenteskatten nå, beklager Nikolai Astrup. Foto: CF-Wesenberg kolonihaven.no
Regjeringen har ikke rukket å levere på løftene om lettelser i grunnrenteskatten. – Jeg skjønner at småkraften er skuffet, sier Høyres Nikolai Astrup til nyhetsbyrået Montel.

Av Steinar Aasen
Lagt ut 15/11-2013

Astrup, som er andre nestleder i Stortingets energi- og miljøkomité, deltok onsdag på Norwea og Arntzen de Besches vindkraftseminar i Oslo. Der uttrykte han stor forståelse for at småkraftnæringen er skuffet etter at løftene til småkraftbransjen ikke ble innfridd i det justerte statsbudsjettet.
– Vi fikk dessverre ikke rom til det nå. Roma ble heller ikke bygget på en dag. Men nå begynner snart arbeidet med 2015-budsjettet, og vi tar med oss innspill inn i det arbeidet, sier Astrup til Montel.
På direkte spørsmål fra nyhetsbyrået vil han likevel ikke forskuttere noe om hvordan 2015-budsjettet blir seende ut.
I Høyre og Frps regjeringserklæring står det at de vil heve innslagspunktet for grunnrenteskatt for småkraftverk fra 5 MW til 10 MW, samt at man skal ”vurdere tilpasninger i ordningen med el-sertifikater.” I regjeringens tilleggsproposisjon til statsbudsjettet er ingen av disse endringene nevnt.
Overfor Montel vil Nikolai Astrup heller ikke kommentere tilpasninger i elsertifikatsystemet. Stortingsrepresentanten henstiller i stedet aktørene om å komme med gode innspill – og så vil disse bli vurdert.
 


Kalenderen:
27/09-2018:
Kraft i Vest 2018 på Sandane

18/10-2018:
Norges Energidager i Oslo

18/10-2018:
Elsikkerheits- /FSE-kurs i Sogn og Fjordane

23/10-2018:
Elsikkerheits- /FSE-kurs i Ørsta/ Volda