Vil ta færre miljøhensyn

Energiminister Tord Lien vil utrede mindre ved kraftutbygging og gir samtidig et kraftig spark til statsforvaltningen. Han mener naturspørsmål i dag vektlegges for strengt, ifølge NRK.

Lagt ut 03/12-2013

Regjeringen vil altså nå  ha mindre utredninger før viktige kraftutbygginger, ifølge statskanalen.

Tord Lien skal blant annet være opptatt av det skal gå raskere å bygge ut linjenettet enn i dag og fremhever at da må naturvern må bety mindre.

– Det handler om hvor mange utredninger man skal pålegge fra myndighetenes side til de som ønsker å bygge ut. Jeg oppfatter at man har en forvaltning som har valgt å legge seg på en tolkning som ligger i den strenge delen av det handlingsrommet Stortinget har gitt, sier Lien.

Utspillet vekker kraftige reaksjoner i Naturvernforbundet og heller ikke Venstre er særlig fornøyd. Les mer på NRK sine nettsider.