logo
Fornybar verdiskaping

Søk blant 200 leverandørar i

Bransjekatalogen


Finn f.eks:Småkraftforeninga
Nedre Vollgate 9
0158 OSLO
e-post:
post@smakraftforeninga.no
Telefon 99 08 08 78


Følg oss på

Grønne sertifikater gjør at han ser rødt


Grønne sertifikater reduserer utbyttet til de øvrige aktørene, som ikke mottar subsidier, mener Jon Hustad som kommer på Småkraftdagane. Foto: Dreyers Forlag
– Grønne sertifikater har ødelagt et velfungerende marked, sier Dag og Tid-journalist Jon Hustad. Han kommer med et sylskarpt budskap til Småkraftdagane på Værenes.

Av Steinar Aasen
Lagt ut 27/01-2014

Hustad, som også skal delta i debatten med politikerne, hevder at de som stod bak innføringen av grønne sertifikater var på ville veier. 
– Hele systemet fremstår som en merkelig politisk subsidiering. De grønne sertifikatene ødelegger markedet og reduserer utbyttet til eksisterende aktører. Se på Tyskland, der har de subsidiert så mye sol- og vindkraft at de nå må begynne å subsidiere kullkraftverkene for at ikke de skal ble lagt ned, sier han.
Journalisten vil også ta tak i den forventede befolkningsveksten, som viser at Norge fremtidige behov for kraft vil være økende.
– Poenget er likevel at dette er en vekst som markedet vil være i utmerket stand til å ta seg av på egenhånd, uten innblanding av grønne sertifikater eller andre politiske subsidieordninger, fastslår Hustad.
 


Kalenderen:
27/09-2018:
Kraft i Vest 2018 på Sandane

18/10-2018:
Norges Energidager i Oslo

18/10-2018:
Elsikkerheits- /FSE-kurs i Sogn og Fjordane

23/10-2018:
Elsikkerheits- /FSE-kurs i Ørsta/ Volda