Vindkraft trenger høyere sertifikatpris

Svensk vindenergi ber politikerne ta grep for å heve elsertifikatprisen.
Lønnsomheten faller kraftig for den svenske vindkraftbransjen. Bransjeorganisasjonen Svensk vindenergi krever at tilskuddet fra elsertifikater må økes.

Lagt ut 27/01-2014

Det går frem av en artikkel i Dagens Industri, som Europower siterer. De svenske vindkrafteierne setter nå sin lit til at myndighetene vil ta nødvendige grep for å få løfte sertifikateneverdien.
– Det er utrolig viktig at det gjennomføres justeringer ved kontrollstasjonen i 2015, slik at elsertifikatsystemet kan korrigeres for de feilprognosene som er gjort, sier konsernsjef Annika Helker Lundström i Svensk vindenergi til Dagens Industri. – Hvis ikke prognosene korrigeres på riktig måte kommer luften til gå ut av bransjen, legger hun til.
Det mange vindkraftinvestorer nå håper på er at kvotekurven blir hevet, slik at strømkundene må dekke opp en større andel av sitt totalforbruk med elsertifikater fra fornybar kraftproduksjon.

Les mer hos Europower.