Småkraftnæringen ser lys i tunnelen

– Jeg er mer optimistisk enn jeg har vært på lenge, sier Småkraftforeningas styreleder Trond Ryslett.
NRK melder om optimisme hos småkraftprodusentene, til tross for lave kraftpriser og vanskelige kår. Grunnen er at regjeringen nå vil gjøre endringer i tildelingen av elsertifikater.

Lagt ut 13/02-2014

Det var en katastrofe for næringen da den rødgrønne regjeringen endret regelverket i 2009, ifølge styreleder Trond Ryslett i Småkraftforeninga. Det medførte at et 160-talls småkraftprodusenter ble utestengt fra ordningen med de grønne sertifikatene.
– Denne fadesen har utviklet seg til det verre, ettersom kraftprisene er blitt lavere enn det som var forventet i 2009. Mange produsenter har kommet i et forferdelig uføre. Det har vært noen tunge år, der store verdier har stått på spill for småkraftprodusenter over hele landet, sier han til NRK Møre og Romsdal.
Nå tror Ryslett de utestengte småkraftverkene likevel kan komme med i ordningen.
– Regjeringspartiene har sagt at de skal gjøre det de kan for at dette skal ordne seg. Jeg er mer optimistisk nå enn jeg har været på lang tid, sier han.

Les saken «Småkraftprodusentar ser lysare på livet» hos NRK her.