Grunnrenteskatt tok millionoverskudd

Småkraftbransjen ser frem til at finansminister Siv Jensen vil fjerne grunnrenteskatten for småkraftverk, ved å heve innslagspunktet til 10 MW.
Innvik Kraftverk i Stryn fikk et driftsresultat på vel 1.2 millioner kroner i fjor. På grunn av grunnrenteskatten endte kraftverke likevel opp med et underskudd på drøye 47.000 kroner, melder Fjordingen.

Lagt ut 12/05-2014

– Det er andre året på rad at eierne får svi for grunnrenteskatten. Skatten som skal betales uansett om kraftverket går i pluss eller minus, tar hele overskuddet, sier styreleder Jan Træen til lokalavisen.
Han synes dette er spesielt ille overfor aksjonærene, som må betale formuesskatt uten å få aksjeutbytte.
Daglig leder i Småkraftforeninga, Knut Olav Tveit, sier i en kommentar at dette viser hvor urimelig grunnrenteskatten kan slå ut for små kraftverk.
– Innslagspunktet for grunnrenteskatten må heves. Regjeringen har sagt den vil heve innslagspunktet til 10 MW. Det er vi glade for . Sa vil i hvert fall småkraftverkene gå klar av denne ekstraskatten, sier Tveit.
Innvik Kraftverk i Stryn kommune, i Sogn og Fjordane, er eid av Stryn Energi (59,8 prosent), SFE Produksjon (30 prosent) og lokale grunneiere (10,2 prosent). Kraftverket som har en installert effekt på 15,5 MW, produserte i fjor 40,3 GWh.