logo
Fornybar verdiskaping

Søk blant 200 leverandørar i

Bransjekatalogen


Finn f.eks:Småkraftforeninga
Nedre Vollgate 9
0158 OSLO
e-post:
post@smakraftforeninga.no
Telefon 99 08 08 78


Følg oss på

Jubeldag for utestengte kraftverk


Oskar Grimstad (Frp) og Bjørn Lødemel (H) har jobbet utrettelig for å gjøre godt igjen for den uretten som ble skapt av den forrige regjeringen. Foto: Steinar Aasen
Vannkraftverk inntil 10 MW med byggestart etter 1. januar 2004 skal få elsertifikater. Det går frem av forslaget til endring av lov om elsertifikater, som i dag sendes ut på høring. Hele småkraftbransjen er lettet.

Lagt ut 03/12-2014

– Dette er virkelig en gledens dag, sier styreleder Bjørn Lauritzen i Småkraftforeninga. –Bjørn Lødemel i Høyre og Oskar Grimstad i Frp skal ha en stor del av æren for dette, legger han til.
Lauritzen viser til at det er et stort lag med mange bidragsytere innen Småkraftforeninga som har jobbet iherdig med denne saken siden 7. september 2009, da det ble klart at småkraftverk bygd etter nyttår 2004 ville ble utstengt fra elsertifikatordningen.
Han vil samtidig gi en stor honnør til Høyre og Frp som har tatt ansvar for å rydde opp i den urimelige forskjellsbehandlingen som ble skapt av den rødgrønne regjeringen.

Leverer på løftene
– Det har vært lovet mye i denne saken, men ikke levert noe. Nå leverer vi et forslag som regjeringspartiene har hatt i Stortinget tidligere, sier olje- og energiminister Tord Lien.
Dette redder en rekke småkrafteiere med verk som står på kanten av stupet, påpeker daglig leder Knut Olav Tveit i Småkraftforeninga.

Mange skal takkes
– At dette nå kan gå i orden skyldes at det fortsatt finnes politikere med ryggrad til å velge det rette.  Det er mange rundt i det ganske land som nå kan feire jul med en stor bekymring mindre, sier han.
I tillegg til Lødemel og Grimstad, har også Kjell Ingolf Robstad i Krf vist et stort engasjement i saken, påpeker han.
– Og så må selvfølgelig statsråden selv, Tord Lien, heller ikke glemmes. Han fortjener en stor takk på en dag som denne, sier Tveit.
 


Kalenderen:
27/09-2018:
Kraft i Vest 2018 på Sandane

18/10-2018:
Norges Energidager i Oslo

18/10-2018:
Elsikkerheits- /FSE-kurs i Sogn og Fjordane

23/10-2018:
Elsikkerheits- /FSE-kurs i Ørsta/ Volda