Tinfos og Clemens på sjef-jakt

Ronny Solberg i Clemens Kraft og Tor Syverud i Tinfos forlater topplederjobben i hvert sitt småkraftselskap.
Topplederne i Tinfos og Clemens Kraft forsvinner til utlandet. Begge småkraftselskapene er nå på jakt etter nye toppsjefer.

Lagt ut 26/01-2015

Tinfos som har produsert kraft siden 1900, er et av Norges eldste kraftselskap med en årsproduksjon på vel 300 GWh. Selskapet som er engasjert i flere utbyggingsprosjekter, har et mål om å nå 700 GWh i 2020.
Nå må selskapet ut på jakt etter nye toppsjef, ettersom administrerende direktør Tor Syverud flytter til utlandet.

Reiser til Tyskland
Tor Syverud slår følge med sin ektefelle, som har fått et treårsengasjement i Tyskland. Han vil beholde arbeidsoppgaver hos Tinfos, men ikke jobben som øverste sjef.
– Selskapet trenger en toppleder som kan være mer «hands on», enn det som er mulig fra Tyskland, sier Syverud til Småkraftforeninga.
Den avtroppende Tinfos-sjefen mener småkraftbransjen har lyse framtidsutsikter, og at den fortsatt vil by på mange spennende oppgaver – både før og etter 2020.

Drar til Georgia
Clemens Kraft, som har 16 kraftverk i drift og en portefølje på 146 mulige utbyggingsprosjekter på til sammen 1 TWh, er også på topplederjakt.
Daglig leder Ronny Solberg slutter i Clemens Kraft for å lede utbyggingen av to store kraftprosjekter i Georgia. Han sier til Europower at han har en tidshorisont for jobben på et par år i første omgang.