logo
Fornybar verdiskaping

Søk blant 200 leverandørar i

Bransjekatalogen


Finn f.eks:Småkraftforeninga
Nedre Vollgate 9
0158 OSLO
e-post:
post@smakraftforeninga.no
Telefon 99 08 08 78


Følg oss på

Småkraftforeninga jubler for Lien


Småkraftforeninga gleder seg over at at olje- og energiministeren holder løftene som de borgerlige partiene ga før valget. Foto: OED/Scanpix
Tord Lien (Frp) leverer på løftene fra de borgerlige partiene på Stortinget – og sikrer elsertifikater til de utestengte småkraftverkene.

Lagt ut 17/04-2015

– Olje- og energiministeren viser at han holder det han lover, sier en strålende fornøyd daglig leder i Småkraftforeninga, Knut Olav Tveit.
 
I stortingsproposisjonen som ble godkjent i statsråd i dag gis vannkraftverk med installert effekt under 10 MW, med byggestart etter 1. januar 2004, rett til å få elsertifikater. Forslaget er helt i tråd med løftene fra flertallspartiene på Stortinget.

Tveit er også godt fornøyd med at Tord Lien vil gi nye anlegg en forlenget frist for å komme med i elsertifikatordningen. 
– Det er tidligere blitt antydet en forlengelse av fristen med inntil et halvt år. Nå vil utbyggerne få trygghet for at de vil ha en sikkerhetsmargi på ett år til å komme med i ordningen. For småkraftutbyggere som havner i en situasjon der de får knapt med tid til å ferdigstille anleggene sine, vil dette være helt avgjørende for at de likevel vil satse på å bygge ut, sier Tveit.
 


Kalenderen:
27/09-2018:
Kraft i Vest 2018 på Sandane

18/10-2018:
Norges Energidager i Oslo