Stopper LEC fra 1. august

– Vedtaket om å legge ned LEC-ordningen kom overraskende på oss, sier porteføljeforvalter Lars O. Hofgaard-Espeland i Markedskraft. Foto: William Dixon
Den britiske regjeringen har besluttet at LEC-ordningen skal legges ned med umiddelbar virkning.

Lagt ut 09/07-2015

Regjeringen avvikler LEC fordi ordningen har medført at britiske skattebetalere har finansiert utenlandsk produksjon og at det er ønskelig å avslutte dette.
– Beslutningen kom svært overraskende – også det at ordningen blir avbrutt med så kort varsel, sier porteføljeforvalter i Markedskraft, Lars O. Hofgaard-Espeland til Småkraftforeninga.

LEC-produksjon og forbruk i Storbritannina fram til og med 31. juli vil fortsatt kunne benyttes i LEC-ordningen, i en overgansgperiode som vil bli nærmere avklart, forteller han.
Foreløpig er det begrenset med informasjon rundt det rent praktiske ved avviklingen av ordningen.