– Kvitno starten på en satsing

Konsernsjef i OBOS Martin Mæland åpnet Kvitno Kraftverk 2. juli. Foto: Helge Hansen
Etter 35 år i OBOS rakk konsernsjef Martin Mæland akkurat å åpne det aller første av en serie småkraftverk, som Norges største boligbyggelag har planer om å bygge ut.

Lagt ut 16/07-2015

2. juli åpnet han Kvitno kraftverk i Odda. Til høsten forlater sjefsjobben i OBOS. Men før han starter å rydde skrivebordet for å gå av med pensjon, skal han ha ferie.

Økonominettstedet E24 har grepet fatt i småkraftsatsingen i sitt sommerintervju med Mæland.
– Åpningen markerer starten på en satsing i OBOS, der vi gjerne vil skaffe oss – det vil si medlemmene – miljøvennlig kraft. Småkraftverk rulles nå ut flere steder. Vi har planer om å bygge 17 til, opplyser konsernsjefen til E24.

Mæland forteller at han betrakter evnen til omstilling som en viktig faktor for å kunne lykkes.
– Hvis man stivner, da er man ferdig. Mye av suksessen i OBOS skyldes at vi har klart å dra folk med oss. Oppfatning i OBOS er at vi stadig skal lære noe nytt. Vi er en lærende bedrift som skal være i forkant, sier han.

– Dere satser nå på småkraftverk. Tror du OBOS driver med noe helt annet enn bolig i fremtiden?
– Det tror jeg ikke. Boligbygging og boligforvaltning har alltid vært det viktigste og kommer fortsatt til å være det. I løpet av 85 år har vi solgt 200.000 boliger.