Advarer småkraften mot kraftmafiaen

To hydrogenentusiaster: Andreas Wessel (t.v.) og Øystein Stray Spetalen
Kjendisinvestor Øystein Stray Spetalen advarer småkraften mot "kraftmafiaen". Tjen heller poenger på din egen hydrolysør, lyder hans råd. Her sammen med småkrafteier Andreas Wessel som utreder hydrogen ved verket sitt i Nittedal.

Lagt ut 25/04-2016

Det er i et intervju med Teknisk Ukeblad at Spetalen går i rette med Teslagrunderen Elon Musk som overhodet ikke har tro på hydrogen soim drivstoff i frentidens biler. Spetalen peker her særlig på utdringene man vil stå overfor i et fornybart kraftsystem med svingende produksjon og begrensede lagringsmuligheter. Småkrafteiere i Norge får følgende krystallklare råd:

– Hvis produsenten i stedet for å selge den strømmen inn til det jeg kaller kraftmafiaen, altså Statnett, Hafslund nett og disse som rapper av fortjenesten, så kunne du hatt en lokal elektrolysør der, så du kunne fått hydrogen, sier Spetalen til TU.

Les hele saken her.