logo
Fornybar verdiskaping

Søk blant 200 leverandørar i

Bransjekatalogen


Finn f.eks:Småkraftforeninga
Nedre Vollgate 9
0158 OSLO
e-post:
post@smakraftforeninga.no
Telefon 99 08 08 78


Følg oss på

Elsertifikatene leverer varene


Per Sanderud er toppsjef i NVE.
Det er bygget 15,5 TWh ny kraftproduksjon i Norge og Sverige under elsertifikatordningen. Det betyr at man er godt i rute til å nå målet om 28,4 TWh innen 2021, opplyser NVE som nå løpende vil offentliggjøre informasjon om kraftverk under bygging.

Lagt ut 09/06-2016

- Åpenhet om status for planlagte kraftverk er spesielt viktig nå når vi går inn i de siste årene før avslutning av utbyggingsfasen i 2021. Vi vil derfor fortløpende publisere informasjon om hvilke kraftverk som er under bygging, og hvilke som har fått godkjent detaljplan eller miljø-, transport og anleggsplan. Det blir altså enklere å følge prosjekter fra konsesjonssøknad til det kommer inn i elsertifikatordningen, sier, vassdrags- og energidirektør Per Sanderud til NVEs nettsider. 

Småkraftforeninga hilser den nye praksisen velkommen.

- Dette vil gjøre fremtiden mer fortisgbar for kraftutbyggerne og bidra til å dempe den usikkerheten som hersker rundt avslutningen av den norske delen av elsertifikatmarekdet, sier daglig leder Knut Olav Tveit. 
 
Den nye funksjonaliteten i konsesjonsdatabasen blir lansert i forbindelse med at NVE og Energimyndighetene overleverer sine anbefalinger om endringer i elsertifikatordningen til Olje- og energidepartementet og Miljö- och energidepartementet.

Les hele saken med lenke til konsesjonsdatasen her.  


Kalenderen:
27/09-2018:
Kraft i Vest 2018 på Sandane

18/10-2018:
Norges Energidager i Oslo