Skape egne verdier – eller ta fra andre?

Knut Olav Tveit er daglig leder i Småkraftforeninga.
Det er når det blir full krangel om hvem som skal nyte godt av verdiene at du skjønner at det grønne skiftet faktisk er i full gang. Det skriver Småkraftforeningas Knut Olav Tveit.etter at industrien i vår prøvde å fra kraftprodusentene minst 500 millioner kroner i årlige inntekter fra Opprinnelsesgarantier.

Lagt ut 05/10-2016

I en en blogg på Energi og Klima argumenterer Tveit for at striden rundt opprinnelsesgarantiene egentlig er en kamp om hvor verdiene fra fornybar kraft skal havne. Hos kraftprodusentene, eller hos andre.

- Gjennom felles innsats fra en rekke kraftaktører ble opprinnelsesgarantiene reddet i tolvte time da Stortinget i juni behandlet Energimeldingen. Vår egen statsråd, Tord Lien, var klar til å ta fra kraftprodusentene disse viktige inntektene til fordel for andre bransjer med industrien i spissen, skriver han.

Les hele bloggen på Energi og klima her.