Småkraftprisen til Einar Steensnæs

Tidligere olje- og energiminister Einar Steensnæs fikk onsdag kveld tildelt Småkraftprisen 2017. Han var med på legge grunnlaget for den moderne småkraftnæringen slik vi kjenner den i dag mener juryen.

Lagt ut 30/03-2017

I begrunnelsen heter det blant annet:

Einar Steensnæs var Olje- og energiminister i i perioden 2001-2004.
Steensnæs var ansvarlig for Strategi for økt etablering av små vannkraftverk som kom i 2003.
Denne strategien var en veldig offensiv strategi med en rekke hårete målsetninger. I sum skapte denne strategien en voldsom optimisme i næringen. NVE reiset landet rundt og oppfordret til bygging. Dette i kombinasjon med hyggelige kraftpriser, gjorde at småkraftbransjen nærmest eksploderte og vi gikk inn i en gylden epoke med klondykelignende tilstander.
Og selv om det tok lang tid med mye jobbing og lobbing for å komme dit vi er i dag, og at verden ser annerledes ut i dag, er det ingen tvil om at din optimistiske strategi med en rekke gode tiltak, var med på å definere den moderne småkraftnæringen med en stor og viktig leverandørindustri slik vi kjenner den i dag.

20/03-2018:
Småkraftdagane 2018