Fikk siste konsesjon fra småkraftkøen

Egil Kambo fikk æren av å¨være siste mann ut med positivt vedtak fra småkraftkøen hos NVE.
Konsesjonskøen for småkraft er historie. Det var Egil Kambo som fikk småkraftkøens siste konsesjon.

Lagt ut 21/12-2017

Med dette overholdt NVE garantien de ga om at alle konsesjonssøknader som kom inn før eller i løpet av 2012 skulle være ferdigbehandlet i løpet av 2017. Siden den gang er hundrevis av småkraftsøknader behandlet. I dag kom så siste vedtak:

"Kambo Energi AS har fått løyve til å bygge Valdra kraftverk i Valdraelva i Etne kommune. Kraftverket vil nytte eit fall på 275 meter og ha ein forventa årleg produksjon på om lag 8,6 GWh. Dette svarar til straumbruken til 430 husstandar."

- Dettte var i grevens tid og en skikkelig julegave, sier en fornøyd Egil Kambo.

Les mer om Egils prosjekt her.

Småkraftforeninga berømmer NVE for å ha avviklet konsesjonskøen på "idealtid".

- Dette er godt jobbet. Det er et stort antall saker som nå er behandlet så saksbehandlerne i NVE kan ta juleferie med god samvittighet, sier daglig leder Knut Olav Tveit.

25/05-2018:
NVE og Energimyndighetens markedsseminar